GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A jelenlegi szabályozás szerint minden épületre építési engedély kell, amely a 100 légköbmétert meghaladja. Ez sajnos attól független, hogy épületeink mobilak, tehát a jövőben bármikor újra elbonthatók és újratelepíthetők (pl. egy költözés során). Egy dupla mobilgarázs esetében, amely 2,25 m ereszmagasságú, a maximum méret 6,35 m széles és 5,9 m hosszú tud lenni, amely még 100 légköbméter alatt van. Területileg azonban vannak olyan szabályok, amelyek változhatnak, ezért minden esetben javasoljuk, hogy érdeklődjék meg az Önökhöz legközelebbi építési hatóságnál.
2017. január 1. óta az engedélyhez kötött építési tevékenységek köre jelentősen csökkent. Részletes információ a hatályos szabályokról az alábbi linken, illetve IDE kattintva olvasható olvasható:
https://epitesijog.hu/144-mihez-nem-szukseges-epitesi-engedely

Engedélyköteles méretű épületeinknél a statikai tervet és a vázrajzot biztosítjuk, amely alapján egy építész tervező meg tudja Önöknek tervezni az épületet. A mobilgarázs építése során e-napló vezetése szükséges.
Személyesen tájékoztatjuk a folyamatról.

Építési engedélyhez e-napló/elektronikus építési napló/ vezetéséhez NÜJ számmal rendelkezünk.

A garázs méretétől függően azt szoktuk javasolni, hogy 5-5 cm legyen pluszban mindegyik oldalon a garázs méretéhez képest. Ha tehát rendel tőlünk egy 3×5 m-es garázs, ahhoz 3,1 x5,1 -es C20-as betonalap szükséges, vastagságban 20 cm elegendő. A pontos betonalap minden esetben fontos, de fordítsanak különös figyelmet az általunk megadott szükséges méretre, ha alsó lemezszegést is kértek a garázshoz, ugyanis csak pontos alapnál tudjuk garantálni a vízbefolyás elleni védelmet.

Sok esetben előfordul, hogy már kész betonalap áll rendelkezésre. Ilyen esetben javasolni szoktuk, hogy a garázs méretét a meglévő betonhoz igazítsák, amennyiben alsó lemezszegést is kérnek.

Fontos szempont, hogy a garázs betonalapja körül ideális esetben minimum 50 cm szükséges, ugyanis a legtöbb épületet kívülről csavarozzuk.

Nem, sajnos ez nem tartozik cégünk profiljába.

Természetesen az épület típusától függ. Szimpla típusainknál pár óra, dupla típusnál is standard esetekben 1 nap. Szigetelt épületeink standard méretben 2 nap alatt készülnek el.

Minden árunk tartalmazza a kiszállítást és az összeszerelést az ország egész területén, ezért Önt már semmilyen plusz költség nem terheli.

A B betűs garázsok a billenőkapus garázsokat jelentik, az SZ betűs garázsok pedig a szekcionáltat. Az 1,2,3 pedig a 3 különböző magasságra utal, amelyekben ezek a típusok elérhetőek.

Ez egy filcréteg, amelyet a trapézlemez tetőre lehet kérni, lemezes épületeknél. Ez a gyárban kerül rá és azt a célt szolgálja, hogy a a hőmérséklet-ingadozások következtében keletkező párát magába szívja és napközben kiszárad, tehát nem csöpög a tetőről a pára.

Természetesen szigetelt épületnél a teteje is szendvicspanelből van, tehát maximálisan szigetelt a komplett épület. A plusz cserepeslemez tetőfedés a panelre kerül rá. Szigetelt épületek esetében nincs szükség plusz tartólécekre, mert ebben az esetben a panel látja el a tartó funkciót.